23.7.2012

Polttareista ja häistä tullut rahastusta?

Nyt on kyllä pakko purkaa tätä ihmetystä tännekin..

Törmäsin eräällä nettipalstalla keskuteluun, jossa aloittaja mietti saako maksamaansa polttarirahaa 180€ takaisin jos ei pääsekään paikalle. Samassa keskustella eräs totesi, että hänen häissään vieraat joutuvat maksamaan 30€  sisäänpääsymaksua kattaakseen häiden kustannuksia ja hänen siskonsa oli edellisvuona pyytänyt 60€ omiin häihinsä osallistumisesta. Ja tuo joka pyytää sen 30€ kertoi, että hänen häidensä budjetti on 12t. Siis mitä ihmettä?? Voi olla, että nyt saan vihat niskoilleni, mutta tuo on minusta todella törkeää ja moukkamaista! Miksi ihmeessä pitää järjestää häät, joihin ei ole edes varaa? Ja sitten tuo henkilö laittoi tälläisen kommentin "Vieraat saavat kivan muiston ja kokemuksen, syötävää ja juotavaa ja pääsevät viettämään iltaa valitsemassani juhlatilassa. Mielestäni ei ollenkaan huono diili noin 30eurolla?" Apua! Ja henkilö vielä sanoi, että on varaa suvulla maksaa vaikka kuinka kalliit häät... Lisäsi vielä tällaisen tekstin:
"Pyydän vieraita osallistumaan häitteni kustannuksiin, koska he saavat siitä itselleenkin kivan illan. Syömistä, juomista ja kauniin miljöön. En koe, että minun tulisi kaikki omasta pussista maksaa, koska vieraitten kutsumiseen menee hääpudjetista tosiaan melkein puolet."


Polttareista nyt ymmärrän, että jos järkätään jotain isompaa porukalle, niin silloin on jokin maksu siitä, että se sitten onnistuu. Kohtuus pitäisi tosin tässäkin muistaa. Mutta että häihin sisäänpääsymaksu, se ei yksinkertaisesti mahdu minun pääkoppaani, että miksi? Jos ei ole varaa järjestää niitä häitä tietylle porukalle, niin sitten niitä ei järkätä tai tehdään kompromissejä.  Itseltä jäisi kyllä tuollaiset häät väliin, ihan periaatteen vuoksi.


Minun mielestäni häät järjestetään nimenomaan siksi, että ystävät ja suku voivat juhlistaa hääparia ja viettää mukavan illan, niin että hääpari sen illan vierailleen tarjoaa. Lahjat ei ole se tärkein juttu, vaan se, että ne tärkeät ihmiset ovat ympärillä ja heidön kanssaan se ikimuistoinen päivä.



Pahoittelen nyt hiukan sekavaa tekstiäni, kovin ihmeissäni tällaisesta olen. Mitäs mieltä muut ovat tämmöisestä?

8 kommenttia:

  1. Ei juma. Ei olis mulla pokkaa. Mikä myötähäpeä! Noh, meitä on moneen junaan, mutta itse en tuollaisiin häihin edes osallistuisi. :/

    VastaaPoista
  2. Mun on varmaan parempi olla kommentoimatta mitään, sillä teksti ei ois varmaan kovin asiallista. Jumankekka sentään, huhhuh!

    Ois mielenkiintonen tietää, että tuo akka joka vaatii vierailta pääsymaksun, odottaako hän vierailta vielä häälahjojakin sen lisäksi?

    Mun on oikesti parempi olla hiljaa, tulee rumia ajatuksia tälläsestä.
    :D

    VastaaPoista
  3. Ei kukaan voi tosissaan pyytää pääsymaksua häihin! :D Siis toihan on ihan naurettava ajatus. Tosiaan kannattaa ehkä järjestää ne häät sen oman budjetin mukaan eikä olettaa, että porukka maksaa siitä, että saa osallistua. Huuhhhu!

    VastaaPoista
  4. Oivoi sentään. Kyllähän näitä näkee, kaikenlaisia. Samoilla linjoilla Varpusen kanssa: jäisi varmaan kokematta moiset häät itseltä.

    VastaaPoista
  5. Enpä ole itsekään kuullut moisesta.

    VastaaPoista
  6. Vastaan nyt kaikille yleisesti, samoilla linjoilla kun ollaan. Mukava huomata, etten ole yksin ihmetykseni kanssa. Itsekään en tällaiseen ole ennen törmännyt.. Tuo henkilö myös vetosi tuohon summaan sillä, että kutsut ovat kuulemma vieneet melkein puolet budjetista (eli n.6t) ja K, kyllä hänellä vielä lahjalista oli, josta kuulemma halvimmat maksaa 5€.
    Näin oli laittanut: "Häälahjaa ei ole pakko ostaa, se oli mainittu selvästi kutsussa. Kummasti on kuitenkin kaasojen mukaan lahjoja viivattu listasta yli ja vielä ennemmin sieltä kalliimmasta päästä kuin halvemmasta."

    En nyt oikein voi muuta kuin ihmetellä tällaista touhua ja ihmisten pokkaa..

    VastaaPoista
  7. Uskomatonta toimintaa. Ja nyt on pakko sanoa että en mä ymmärrä kyllä heidän vieraitakaan jos vielä lahjoja ostavat pääsymaksun lisäksi. Hohhoi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menee kyllä täysin munkin ymmärryksen yli..

      Poista

Kommentit ovat tervetulleita :) Kiitos viestistäsi.