19.6.2012

Hääpuvun ostaminen/teettäminen Kiinassa

Yksi lukijamagneetti blogissani on ollut tuo puvun teettäminen Kiinassa. Veikkaan silti, että sen tekstin lukeneet, eivät ole löytäneet etsimäänsä. Niinpä siis teen postauksen siitä, mitä tulee ottaa huomioon kun puvun tilausta sieltä haaveilee. Toivottavasti on apua.

Ihan ensin käy sovittamassa mieleisiäsi pukuja jossain  liikkeessä, jotta tiedät mikä malli sinulle sopii ja aloita sitten nettiselailu.


HUOM! Tilaa puku ajoissa. Mieluiten n.6kk ennen ainakin, sillä puvun tulolla voi kestää sesongista riippuen ja ehdit tarvittaessa tilata uuden puvun. Suositeltavaa on merkitä hääpäivä  aikaisemmaksi.


Tässä muutamia verkkokauppoja:

Hääpuku (kotimainen, hinnat sis. tullit, verot ja toimituskulut)


- Valitse verkkokauppa huolella. Lue ensin netistä muiden kokemuksia ja kysele tarvittaessa lisää.
Yksi hyvä keskustelu kokemuksista löytyy täältä.

- Vaikka verkkokaupalla olisi jenkki- tai brittiläinen osoite, puku tulee silti aika varmasti Kiinasta/jenkeistä, joten lisää hintaan ainakin +35% (alvi+tulli) jolloin saat realistisen hinnan kokonaissummasta. Parempi laskea ylä- kuin alakanttiin.

- Suosittelen PayPal tilin perustamista, joka on avuksi jos et saa tilaustasi. Ota kuitenkin huomioon, että tilauksesta saa olla maksimissaan 45vrk, sen jälkeen ei sieltä apua saa..  Hyvä ohje tilin perustamiseen täällä

- Kiinapuvut ovat kopioita, joten älä usko saavasi täysin kuvan kaltaista pukua. Joissain paikoissa ilmoitetaan puvun oikea valmistaja, useimmissa ei.

- Se hyvä puoli näissä puvuissa on, että ne saa omien mittojen mukaan. Kannattaa katsoa, että mittoja kysytään mahdollisimman paljon, jotta puku varmasti istuu. Useimmat tahtovat mitat tuumina, ota mittaaja avuksesi.

- Pukuihin saa yleensä toivomansa muutokset, sekä joissain paikoissa voi oman kuvan mukaan teettää puvun,   yhdistellä useammasta puvusta tai jopa omasta piirroksesta. Tutkaile tarkkaan ja rauhassa.

On iso riski tilata ulkomailta ja jokainen tekee sen päätöksen itse. On hyvä olla varasuunnitelma ja ottaa huomioon myös kotimaan ale,- poisto,- ja loppuunmyynnit.

Toivottavasti tästä nyt on jotain apua :) Tämä teksti perustuu lukemiini kokemuksiin.

Mukavia shoppailuhetkiä :)


6 kommenttia:

  1. Tämä on mielenkiintoinen aihe. Seuraavasta linkistä löytyy kokemuksia mainitsemastasi nettikaupasta Light In The Box

    Light In The Box kokemuksia

    VastaaPoista
  2. Itse en ikinä suosittelisi omien mittojen mukaan tilaamista, syystä että tällöin luovut jo tilaushetkellä kaikista oikeuksistasi reklamoida vaikka puvussa olisi millainen virhe! Näihin on meinaan törmätty tahroista huonoihin ompeleisiin asti. Ennemmin mittaat kokotaulukon kanssa itseäsi lähimmän valmiin koon, ja marssit puvun kanssa ompelijalle mikäli muokkaus on tarpeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti Julia, ensimmäinen puku, jonka tilasi oli oman kokoni mukainen, eikä se silti mahtunut päälle.. Hiukan pienempiä taitaa olla nuo koot, verrattuna meihin. Varuiksi kannattaa ottaa yhtä numeroa isompi koko.

      Poista
  3. www.lightinthebox.com on huijarifirma. Uhkapeliä joka tilaus. Yrityksen domainikin rekisteröity "John Smith" nimellä Floridaan, keksittyyn osoitteeseen. ÄLÄ TILAA! Yrityksen elektroniikkapuolelta (kyllä; myyvät räsyjä ja sähkölaitteita) toimitettiin minulle paketti jossa oli johtoja mutta paypalilla maksettu kamera oli nostettu ulos paketista.

    VastaaPoista
  4. Ikävä kokemus sinulla. Todennäköisesti pakettisi tuli Kiinasta/Hongkongista?. Kävikö pakettisi tullissa? Hong KOngista tulleissa kuorissa yleensä lukee, että se on saatettu avata. Paketeista en tiedä.

    Laitoinkin tuonne, että pitää tarkkaan miettiä ja tehdä taustatutkimusta ennen tilaamista, ihan joka paikan kohdalla. Listattuna on niitä, joista useampi on tilannut.
    Usein noissa on niin, että joku välittäjä noita myy toisesta maasta ja tuotteet lähetetään toisesta maasta. Tekstissäni myös varoitan, että se on iso riski tilata ulkomailta ja jokaisen omalla vastuulla.

    Ikäviä kokemuksia tulee ajoittain joillekin, mutta se riski näiden pukujen kanssa on. Kuten kaiken muunkin ulkomailta ja ihan kotimaasta tilattavienkin tuotteiden kanssa.

    VastaaPoista
  5. Moi,
    tilasin hääpuvun dino.comista. Kesti 5 viikkoa ennen kun se tuli ja se oli aivan ihanaaaaa!! MUTTA liian iso. Muuten se oli ihan kun kuva netistä.

    Petra

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita :) Kiitos viestistäsi.