6.6.2012

Budjetin teosta..

Tovi onkin edellisestä kirjoituksesta vierähtänyt ja tänään uusin ulkoasunkin :) Tuota fonttia joudun vielä miettimään..

Asiaan. Minulla on nyt siis pari kannettavaa tietokonetta ja ennen kuin tämän uuden sain, ehdin jo tehdä budjettipohjan exceliin vanhalle koneelle. Arvaatkaapa teinkö uuden pohjan uudelle koneelle? No en. Ei tosin myöskään sitten huvita käyttää koneita ees taas. Ja muutenkin tuntuu hankalalta avata kone aina kun budjettiin tulee muutoksia, jos konetta ei muuten tarvitse.

Mutta, mikäs onkaan sellainen joka on aina mukana? Jopa siellä kukkakaupassa tms.? Niin, puhelin! Sainkin uuden puhelimen, Nokia Lumia 900:n ja sinne sitten tein uuden budjettitaulukon, näppärää :) Meidän taulukko on sellainen, joka näyttää loppusummana sen summan, jonka verran rahaa on budjetista jäljellä. Tämä on mielestäni kätevä systeemi.




Pyrinkin nyt lisäämän sinne kaiken mahdollisen mitä mieleeni tuleekin budjetoida. Mikähän siinäkin on, että se budjetti kummasti aina venyy? Meillä ei ole onneksi (vielä) budjetti paukkunut ja onkin haaste siinä pysyä, sekä keksiä korvaavia asioita niiden tilalle, jotka eivät onnistu. Haaveissa kun on yhtä ja toista, mutta sitten pitää vielä tehdä niistä toimiva konsepti budjetin puitteissa.

2 kommenttia:

  1. Mä oon niin huono numeroiden kanssa, että ostan mahollisimman paljon pikkuhiljaa, säästän kaikesta mahollisesta ja laitetaan säännöllisesti tilille rahaa säästöön.. Mutta meillä ei vieläkään oo mitään arviota paljo meidän häihin tulee menemään, tai paljonki maksimissa voidaan laittaa.. Ehkä joudutaan syvälle suohon tai sit kaikki menee nappiin kun ei liikaa suunnittele summia :D Aika näyttää..
    Tommonen ois kyllä näppärä, jos ois se budjetti mistä laskea :D

    VastaaPoista
  2. En mäkään hyvä numeroiden kanssa ole, mutta excelistä on iso apu :) Toi on kyllä hyvä keino kanssa ja varmasti järkeväkin, helposti kun käy niin, että ne mistä on haaveillut, niin meneekin sitten ohi, kun ei ottanut niitä heti kun ne osui silmiin :) Toivotaan teille sitä, että kaikki menee nappiin :)

    Semmonenkin olisi hyvä, jos olisi se tietty budjetti ja sen päälle ekstraa. Siinä voisi käydä niin, että se budjetti sitten paisuu.. Ainakin mun kohdalla :D
    Itsellä helpotti suuresti, kun sai selville pitopalvelun ja juhlapaikan hinnat.

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita :) Kiitos viestistäsi.